Verkkouutiset

SDP-edustajat: Perussuomalaisten uhosta huolimatta taksiliikenne vapautuu

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-kansanedustajien mielestä liikennekaari kehittyi hallituksen sisäisten paineiden vuoksi tasapainoisempaan suuntaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustajien mukaan pienyrittäjävetoiset taksiyritykset tulevat kuitenkin tuntemaan paineen taksien määrien ja hinnan vapauduttua.

– Todennäköisesti muutos ajaa taksialaa kohti suurempia yrityksiä. Ensitietojen perusteella lakiesitys on kuitenkin alkuperäistä turvallisempi matkustajille, varmistaa kilpailun lähtökohtien tasaväkisyyden sekä antaa paremmin viranomaisille keinoja puuttua epäedulliseen markkinakehitykseen, Katja Taimela, Suna Kymäläinen ja Satu Taavitsainen toteavat tiedotteessaan.

Taimela mukaan on pidettävä huoli, että Trafille suunniteltu hintakehityksen valvonta kirjoitetaan laissa muotoon, joka mahdollistaa tehokkaan puuttumisen ylihintoihin sekä ehkäisee yliaggressiivista kilpailua.

– Me teemme töitä sen eteen, jotta perussuomalaisten neuvottelema puolen vuoden lykkäys auttaa aidosti yrittäjiä, hän sanoo.

Eniten hallituksen esitys juuri muuttui taksiliikenteen osalta. Yrittäjät eriarvoiseen asemaan asettava alle 10 000 euron pienimuotoisen toiminnan esitys poistettiin. Ammattimaisen henkilö- ja tavarankuljetuksen luvanvaraisuus säilyy, vaikka monia muita vaatimuksia karsitaankin.

– Seutuliikenteen kehittämisen kannalta PSA-suojan karsiminen ei kaikilta osin palvele tehokasta joukkoliikennettä ja liikenteen ilmastotavoitteita.

Liikennekaari tulee SDP:n edustajien mukaan olemaan yksi eduskunnan syksyn suurista lakiuudistuksista, josta kiihkeä keskustelu jatkuu.

– Hyvä, että saimme nyt hallitukselta yhteisen esityksen tämän keskustelun pohjaksi. Monen muutoksen kohdalla tulee silti väistämättä mieleen, miksei hallitus keskustellut keskenään jo ennen kuin lykkäsi lakiesityksen lausuntokierrokselle keväällä, sanoo Taavitsainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)