SDP:n Salosen mielestä gallupit pakottavat hallituksen linjanmuutokseen

Kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen on sitä mieltä, että gallupit pakottavat hallituksen linjanmuutokseen.

  • LKS 20141016  Valiokunnan jäsenet Suna Kymäläinen (vas.) ja Kristiina Salonen lakivaliokunnan julkisessa kuulemisessa kansalaisaloitteesta Rattijuoppouden rangaistuksien tiukentamiseksi eduskunnassa, Helsingissä 16. lokakuuta 2014. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    Suna Kymäläinen (vas.) ja Kristiina Salonen.

    ()

Kristiina Salosen mielestä viimeisimmät gallupit osoittavat selkeästi, etteivät keskustaa, kokoomusta ja perussuomalaisia äänestäneet antaneet mandaattia hallituksen nyt harjoittamalle linjalle.

– Pistääkin miettimään, kuinka paljon porvarihallituksen kannatuksen on vielä laskettava, että se myöntää linjansa olevan virheellinen, hän sanoo.

– Pakkolait ja yleisen ilmapiirin epävarmuus huolettavat laajasti kansalaisia. Moni kokee turvattomuutta. Suurin syy on jatkuvien negatiivisten päätösten tulva, joka saa kyseenalaistamaan oman ja perheen tulevaisuuden, sanoo Salonen.

Hänen mukaansa hallituksen linja heikentää talouskasvun ja osaamisen edellytyksiä ja on erittäin tuhoisaa lasten ja nuorten tulevaisuuden kannalta. Vakavin epäkohta hallituksen linjassa on, että se lisää kansalaisten eriarvoisuutta.

– Hallituksella on mahdollisuus linjanmuutokseen jo nyt keväällä kehysriihen yhteydessä. Nyt olisi aika oikeudenmukaisuusteoille jo ihan yhteiskuntarauhankin nimissä, vaatii Salonen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.