Verkkouutiset

”Nordea ulkoistaa riskit asiakkailleen ja työntekijöilleen ja käärii voitot”

SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson pitää Nordean poikkeuksellisen runsasta osingonjakoa kansalaisten oikeustajua loukkaavana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kun palvelupisteet vähenevät palvelumaksujen kasvaessa ja työntekijät joutuvat säästökuurin vuoksi kortistoon, ei Jukka Gustafssonin mukaan jää epäselväksi, kuka maksaa osinkojuhlat.

– Kyllä minun käsitykseni on, että yritysmaailmassa voittoja kääriäkseen on yrittäjän tai sijoittajan myös otettava riskit. Nyt Nordea ulkoistaa ne asiakkailleen ja työntekijöilleen ja silti käärii voitot omaan taskuunsa, hän suomii tiedotteessaan.

– Nordean varatoimitusjohtaja Casper von Koskull totesi, että on yhteiskunnankin etu, kun pankki palauttaa ylimääräisiä pääomiaan omistajilleen. Oliko sekin yhteiskunnan etu, että Nordea tekee 900 miljoonan säästöohjelmansa sivutuotteena Suomeen satoja työttömiä lisää, Gustafsson kysyy?

Hänen mukaansa Nordean menoa seuratessa mieleen nousevat Gösta Sundqvistin laulun sanat ”Eikö vähempi riitä?”

– Onko tosiaan niin, että työntekijän ja pankkipalveluita käyttävän kansalaisen täytyy olla jakamassa vähästään, jotta toiset saisivat elää entistä yltäkylläisemmin? Se ei voi mitenkään olla yhteiskunnan etu, Gustafson sanoo

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)