Verkkouutiset

SDP:n Kiuru: Perussuomalaiset ovat unohtaneet työttömät

SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru on pahoillaan, että hallitus ja erityisesti perussuomalaiset leikkaavat työttömiltä ja työttömyysuhan alaisilta aikuiskoulutuksen ainoan tuen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Krista Kiuru muistuttaa, että jos työpaikka on menossa alta, niin työllistymisen mahdollisuudet eivät ole pelkällä peruskoulupohjalla hyvät.

– Aikuiskoulutustuki on ainoa väline, jolla voidaan muutosturvan keinoin auttaa ennaltaehkäisevästi työttömyysuhan alla olevia ihmisiä. Nyt herra työministeri (Jari) Lindströmin (ps.) olisi hyvä ottaa järki käteen ja puolustaa aikuiskoulutustuen parissa opiskelevia työttömyysuhan alla olevia ihmisiä. Aikuiskoulutustuen avulla ihmiset ovat voineet parantaa omaa työmarkkinakelpoisuuttaan ja päästä työelämässä eteenpäin. Miksi perussuomalaiset nyt torppaavat suomalaisilta tämän mahdollisuuden?, Kiuru kysyy.

Hän epäilee, että tässä asiassa säästäminen tulee paljon kalliimmaksi kuin toteutuva säästö. Kiuru suosittelee työministeri Lindströmille, että ministeri teettäisi vielä kunnon vaikutusarviot leikkauksesta.

– Kun työministeriltä poistetaan ennaltaehkäisevä muutosturvakeino, niin eikö teidän pitäisi vaatia tarkat leikkauksen vaikutusarviot. On noloa, että eduskunnan budjettikäsittelyssä joudutaan toteamaan, että leikkaus tuottaa enemmän kustannuksia kuin säästöjä pitkässä juoksussa, Kiuru sanoo tiedottessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)