Verkkouutiset

SDP:n Joona Räsäsen mielestä kokoomus haluaa riitauttaa ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjan

Kansanedustaja Joona Räsänen (sd.) hämmästelee tapaa, jolla kokoomuksen kansanedustajat ovat ottaneet kantaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön avaukseen kansanäänestyksestä Suomen Nato-jäsenyydestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sauli Niinistö totesi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että Suomen mahdollista liittymistä sotilasliitto Naton jäseneksi pitäisi edeltää kansanäänestys.

Joona Räsäsen mielestä presidentti Niinistö otti mielestäni johdonmukaisesti kantaa kansanäänestyksen välttämättömyyden puolesta, jos Naton jäsenyyttä päädyttäisiin ylimmän valtiojohdon aloitteesta hakemaan.

– Kokoomuksen keskeiset kansanedustajat riensivät välittömästi presidentin linjauksen jälkeen riitauttamaan presidentin linjan. Hämmästelen, miksi kokoomus tietoisesti haluaa rikkoa sen konsensuksen, jonka turvin maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa on tehty jo vuosikymmeniä, Räsänen kyselee tiedotteessaan.

Räsäsen mielestä kokoomuksen kansanedustajien avaukset kertovat, että puolueessa on vahva linjaristiriita suhteessa presidentin ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjaan. Kokoomuksen suhtautumisessa valtiojohdon linjaan olisi Räsäsen mukaan selkiyttämisen varaa.

– Tässä epävarmassa tilanteessa, jossa jännitteet lähialueellamme ovat lisääntyneet, ei ole varaa aiheuttaa erimielisyyttä ulkopolitiikan johdossa Joona Räsänen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)