Verkkouutiset

SDP:n Eloranta esittää vapaaehtoistyölle verovähennysoikeutta

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen vapaaehtoistyön kulujen verovähennysoikeudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustajan mukaan kolmannen sektorin merkitys suomalaisen yhteiskuntamme hyvinvointihaasteisiin vastaamisessa voisi olla paljon nykyistä suurempi esimerkiksi vanhusten kotona asumisen laadun parantamisessa.

– Suuri osa vapaaehtoista työtä tekevistä on opiskelijoita, eläkeläisiä ja suurten ikäluokkien edustajia. Jos toimintaa kuitenkin halutaan parantaa, niin on syytä myös pohtia kehittämistoimia, Eeva-Johanna Eloranta sanoo.

Hänen mukaansa yksi tapa vapaaehtoistyön kehittämiseen olisi, että vapaaehtoistyön kulut, samalla tavalla kuin palkkatyönkin kulut, voisi vähentää verotuksessa.

– Näin esimerkiksi pienituloisten eläkeläisten, opiskelijoiden tai työttömien mahdollisuudet vapaaehtoistoimintaan paranisivat, kun he voisivat vähentää auton ja puhelimen käytöstä aiheutuvat kulut, sillä usein juuri nämä kulut, vaikka ovatkin pieniä, ovat esteenä vapaaehtoistyöhön osallistumiselle, Eloranta toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)