Verkkouutiset

Kokoomuksen Satonen: Uudistusten voittajia ovat työllistyvät suomalaiset

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satosen mukaan hallitus on lähtenyt tosissaan parantamaan kilpailukykyä, raivaamaan työllistämisen esteitä ja edistämään yrittäjyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arto Satonen totesi, että hallituksen tavoitteena on 110 000 uutta työpaikkaa ja se on hallituksen politiikan ohjenuora.

– Kokoomus on vaatinut suomalaisen työn kilpailukyvyn parantamista jo viime vaalikaudella ja olemme tyytyväisiä valittuun suuntaan. Kokoomuksen työn ja yrittäjyyden linja näkyy vahvasti hallituksen päätöksissä, Satonen sanoi vappuna Tampereella.

Hänen mukaansa yhteiskuntasopimuksen toteutuessa laajasti suomalaisen työn kilpailukyky parantuu merkittävästi. Satonen piti myös paikallisen sopimisen askelia oikean suuntaisina.

– 3,7 prosentin vähennys yksikkötyökustannuksiin yhdistettynä nollalinjaan palkkaratkaisussa tuo varmasti uusia työpaikkoja Suomeen, kun Ruotsissa palkat nousevat 2,2 prosenttia ja Saksassa IG Metallin osalta jopa viisi prosenttia. Kun maltti nyt säilyy, niin saamme merkittävästi kiinni kilpailijamaihin venynyttä eroa ja se näkyy suoraan uusina työpaikkoina Suomessa, sanoi Satonen.

Hänen mukaansa paikallinen sopimisen lisääminen ja laajentaminen järjestäytymättömiin yrityksiin on keskeinen osa työmarkkinoiden uudistamista.

– Juuri yrityskohtaisella sopimisella voidaan reagoida äkillisiin muutoksiin ja turvata suomalaisia työpaikkoja. Tässä meillä on paljon oppimista Saksasta. Tärkeintä on varmistaa nyt, että lähdemme paikallisen sopimisen edistämisessä oikealle tielle, Satonen totesi.

Satonen korosti myös sitä, että opiskelijoiden kannalta on välttämätöntä saada työmarkkinat vetämään.

– Uudistusten voittajia ovat työllistyvät suomalaiset. Esimerkiksi opiskelijoille tärkeintä on se, että valmistumisen jälkeen on osaamista vastaavaa työtä tarjolla. Ruotsissa lainapainotteisesta opintotukijärjestelmästä huolimatta koulutuksen periytyvyys on pienempää kuin Suomessa. Kun valmistumisen jälkeen on työtä tiedossa, niin koulutus on investointi, johon kannattaa sijoittaa. Myös opiskelijoiden kannalta katsottuna tärkeintä on se, että työmarkkinat vetävät, sanoi Satonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)