Verkkouutiset

Kokoomuksen Satonen vastaa Tuomiojalle: Pää otettava pensaasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen toteaa Suomen olevan todella vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, eikä siitä selvitä muita puolueita haukkumalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arto Satonen viittaa ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) torstaiseen kritiikkiin kokoomusta kohtaan julkisten palveluiden asemasta. Tuomioja sätti kokoomusta SDP:n äänenkannattaja Demokraatissa. Hänen mielestään ”kokoomus ajaa tätä nykyä koko ajan sellaisia asioita, jotka lisäisivät eriarvoisuutta”.

– Suomi on nyt todella vaikeassa paikassa. Sillä, että pää laitetaan pensaaseen ja vain toivotaan, että asiat kääntyvät parhain päin, ei ratkaista Suomen haasteita, Satonen sanoo.

Hän huomauttaa, että kokoomus on koko ajan ollut valmis etsimään ratkaisuja, joilla julkinen talous saadaan tasapainotettua, työllisyysastetta nostettua ja yrittäjyyden edellytyksiä parannettua.

– Jotta työpaikkoja voidaan turvata, on perusteltua tukea maltillisen palkkaratkaisuiden syntymistä tuloverotusta keventämällä. Kansalaisten ostovoiman turvaaminen vaikuttaa suoraan myönteisesti palvelualan työpaikkojen säilymiseen, Satonen sanoo.

Hän toteaa, että uudistuksia ei tehdä ideologian, vaan ihmisten vuoksi.

Satonen vakuuttaa, että kokoomus haluaa ratkaista sote-järjestämislakiin liittyvät ongelmat.

– Kuntien ja sote-toimijoiden palaute on otettava vakavasti ja sen pohjalta ministeri (Susanna) Huovisen (sd.) tehtävä lakiin vaadittavat muutokset, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)