Verkkouutiset

Kokoomusryhmyri kehottaa keskustan Tiilikaista lukemaan hallituksen ohjelmaan

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen kummeksuu keskustakollegansa Kimmo Tiilikaisen moitteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kimmo Tiilikainen nimesi tiistain Suomenmaassa julkaistussa kirjoituksessaan pääministeri Alexander Stubbin (kok.) hallituksen ohjelman ”vaalitäkyksi” ja ”silmänkääntötempuiksi”. Arto Satonen kehottaa Tiilikaista tutustumaan hallitusohjelmaan uudelleen.

– Jo pidempään keskustan suunnalta tulleet kannanotot ovat kuulostaneet lähinnä siltä, että keskusta keskittyy vain moittimaan hallitusta. Siihen oppositiolla on toki täysi oikeus, mutta samalla toivoisi, että perusteita olisi tarkasteltu hieman syvällisemmin. Suomalaiset ansaitsevat tässä vaikeassa tilanteessa asiallista ja ratkaisuhakuista keskustelua, Satonen sanoo.

Hän toteaa, että hallituksen tekemiä toimia voi arvostella, mutta niitä ei kannata väheksyä turhaan.

– Hallitusohjelmassa on sovittu esimerkiksi miljardiluokan työllisyyttä ja kasvua vahvistavista toimenpiteistä, Satonen huomauttaa.

Yksittäisiä toimenpiteitä hallituksella on Satosen mukaan pitkä lista. Hän mainitsee esimerkiksi työn verotuksen keventämisen, Windfall-veron kuoppaamisen ja yritysten yhteisöveroa keventämisen palauttamalla edustusmenojen vähennyskelpoisuus. Niin ikään ohjelmaan sisältyy Pisara-rata, Länsimetron jatko Kivenlahteen ja Tampereen katuraitiotie, jotka ovat yhteensä miljardiluokan investoinnit liikenneinfrastruktuuriin, Satonen muistuttaa.

– Syksyn budjettiriihessä hallitus täydentää tarvittaessa rakennepoliittista ohjelmaa, mikä on talouden pidemmän aikavälin kasvupotentiaalin kannalta kaikkein olennaisin kokonaisuus, Satonen toteaa.

Kokoomusryhmyri muistuttaa, että hallitus on sopinut ohjelmastaan vaikeassa tilanteessa, jossa on toisaalta haluttu vahvistaa kasvun edellytyksiä, ja toisaalta huolehtia valtion velan bkt-osuuden taittamisesta.

– Tilanne ei ole ollut helppo, mutta hallitus on halunnut pitää kiinni myös talouspolitiikan uskottavuudesta, Satonen huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)