Kokoomusryhmän Arto Satonen: Ymmärrän puoluesihteerin ratkaisun

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja on tyytyväinen kokoomuksen puoluesihteerin nykyiseen rooliin.

  • LKS 20151022 Kansanedustaja Arto Satonen (kok.) eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 22. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Arto Satonen.

    ()

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen näkee, että kokoomuksen uuden puoluesihteerin toimintakenttä on siellä missä nytkin: puoluekoneiston rasvaamisessa.

– Kokoomuksessa puoluesihteerin rooli on vakiintunut hyvällä tavalla. Itse asiassa vähän samaan tapaan kuin muissakin puolueissa. Eli Ministeriryhmä, eduskuntaryhmä ja puheenjohtaja hoitavat poliittisia linjauksia. Puoluesihteerin on pidettävä koneisto kunnossa, Satonen sanoo.

Hänen mukaansa kokoomuksen seuraavan puoluesihteerin suurin haaste ovat ensi vuoden kunnallisvaalit.

Vaikean taloustilanteen hallitus joutuu tekemään ikäviä päätöksiä. Satonen näkeekin, että puoluesihteerin on myös kyettävä kommunikoimaan hallituksen päätökset puolueen kannattajille.

Arven kausi kokoomuksen puoluesihteerinä jää vajaaseen puoleentoista vuoteen. Satosen mukaan Arven ratkaisu lähteä uusiin tehtäviin oli kuitenkin hänen omansa.

– Merkittävä tehtävä Turussa, joka on Minnan kotikaupunki ja jossa on hänen perheensä. Ymmärrän valinnan, joka oli hänen omansa. Onnea uusiin tehtäviin, Satonen sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.