Verkkouutiset

Kokoomuksen Satonen: On paljon reilumpaa luopua rajoituksista

Kuluttajien ja kauppiaiden on saatava päättää, koska kaupat ovat auki, sanoo Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arto Satonen kirjoittaa kotisivuillaan julkaisemassaan viikkoviestissä normien purkamisesta. Satonen huomauttaa, että tutkimusten mukaan kaksi kolmesta suomalaisesta kannattaa kauppojen aukioloaikojen vapauttamista ja vain 13 prosenttia vastustaa.

Liikeaikalaki on hänen mukaansa vesittynyt, koska nykyisin sallitaan vapaa aukioloaika alle 400 neliön liikkeille.

”Käytännössä ympäri maata on syntynyt näitä pieniä Siwoja ja ABC -ketjun yhteyteen pieniä elintarvikeliikkeitä, jotka voivat olla auki koska hyvänsä. Olisi siis paljon reilumpaa, että rajoituksista luovuttaisiin. Annetaan kuluttajien ja kauppiaiden päättää, koska liikkeet ovat auki. Tämän päivän maailmassa tällaista säätelyä ei enää tarvita”, Satonen kirjoittaa.

Arto Satosen mukaan poikkeuslupakäytäntö on byrokraattinen ja kallis.

”Pyhänä auki pitävän parturi-kampanjan pitää maksaa poikkeusluvasta 200 euroa. Aika monta tukkaa saa leikata, että pääsee edes omilleen. Yhtä kankeata lupakäytäntö on niille liikkeille, jotka haluaisivat palvella ulkomaalaisia turisteja myös juhlapäivisin”, Satonen toteaa.

Hänen mukaansa kaupan alan kyselyissä löytyy halukkaita sunnuntaitöihin, koska palkka on hyvä.

”Lakimuutoksen jälkeenkin kauppakeskuksissa toimiville yrittäjille taataan kerran viikossa vapaapäivä ja oikeus pitää liike suljettuna”, Satonen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)