Verkkouutiset

Kokoomusryhmyri: Leikkauksista uskallettava puhua – ei se ole ”elvistelyä”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satosen mielestä on tärkeää, että ennen vaaleja puhutaan rehellisesti myös julkisen talouden tasapainottamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arto Satonen pitää erikoisena SDP:n ryhmäpuheenjohtajan Jouni Backmanin viikonlopuista lausuntoa, että leikkauslistoilla ei pitäisi ”elvistellä” ennen vaaleja.

– Ei asioista niiden oikeilla nimillä puhuminen ole ”elvistelyä”, vaan tarpeellista keskustelua. Suomi ottaa velkaa useita miljardeja joka vuosi. Äänestäjillä on oikeus tietää, mitkä puolueet ovat valmiita lopettamaan velkaantumisen määrätietoisin ottein, ja mitkä perustavat politiikkansa toiveille, hän sanoo.

– Velkaantumisen jatkaminen ei ole vastuullista. Velka jää lapsillemme ja ennen pitkään edessä on hallitsematon äkkijarrutus ja palveluiden alasajo, jos emme tervehdytä talouttamme, Satonen jatkaa.

Hänen mukaansa velkaantumisen lopettamisen lisäksi tarvitaan talouskasvua ja työtä luovia ratkaisuja. Talouden sopeuttamisesta puhuminen ei ole pois kasvuedellytyksiltä.

Satonen vaatii puolueilta suorapuheisuutta ja rehellisyyttä talouskeskusteluun.

– Jos puolue ei edes suunnittele tasapainottavansa taloutta, vaan luottaa velkaelvytyksen ihmeeseen, on tämäkin kerrottava. Esimerkiksi vasemmistoliitto on tehnyt rehellisesti selväksi, että se haluaa kiihdyttää velkaantumista. Vaikka olen täysin eri mieltä, arvostan suorapuheisuutta. Myös SDP:n tulee valtiovarainministeripuolueena sanoa suoraan, aikooko se lopettaa velkaantumisen vai ei, Satonen penää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)