Verkkouutiset

Saton suurten asuntojen vuokraus on hidastunut

Vuokra-asuntoyhtiö Sato kertoo, että pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kasvukeskuksissa edullisten vuokra-asuntojen kysyntä on tarjontaa suurempi, mutta suurten asuntojen vuokraus on hidastunut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maltillista hintojen nousua tukevat Saton mukaan omistusasuntojen uudistuotannon vähäisyys, matala korkotaso ja kohtuullinen työllisyystilanne pääkaupunkiseudulla.

– Vuokraustoimintamme on kehittynyt ensimmäisestä vuosineljänneksestä myönteisesti. Myös asuntojen arvonkehitys on jatkunut positiivisena. Siihen vaikuttaa SATOn vuokra-asuntojen hyvä sijainti. Asunto-omaisuudestamme noin 80 prosenttia on pääkaupunkiseudulla, kertoo toimitusjohtaja Erkka Valkila Saton tiedotteessa.

Venäjän toimintaympäristöön kohdistuva epävarmuus jatkuu.

– Vuokra-asuntotarjonnan lisäämiseksi jatkoimme investointeja Suomessa ja Pietarissa. Seuraamme kuitenkin Venäjän poliittisen ja taloudellisen tilanteen kehittymistä ennen uusien hankintojen tekemistä Pietarissa, Valkila kertoo.

Sato-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa vuodentakaisesta 14,9 prosenttia 159 miljoonaan euroon. Liikevaihdosta vuokratuottoja oli 121 miljoonaa euroa. Liikevoittoa kertyi alkuvuonna 116 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten liikevoitto oli 77 miljoonaa.

Saton omistuksessa oli kesäkuun lopussa yhteensä 24 061 asuntoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)