Verkkouutiset

Kokoomusmeppi EU-sanktioiden järkeistämisestä: ”Erävoitto”

Kokoomuksen europarlamentaarikon mukaan muutokset maatalouden tukipolitiikkaan ovat tervetulleita, mutta edelleen isossa kuvassa vajavaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Komission haaste on ollut europarlamentaarikko Petri Sarvamaan (kok.) mukaan löytää unionin yhteisen maatalouspolitiikan säännöistä kohtia, joiden yksinkertaistaminen on ollut yhtä aikaa laajasti tuettua ja toteuttamiskelpoista asetuksia rikkomatta.

– Sanktioiden kohtuullistaminen oli keskeisimpiä tavoitteita syyskuun mietinnössäni yhteisen maatalouspolitiikan tarkastusten järkevöittämisestä, joka sai parlamentissa taakseen suuren enemmistön, Sarvamaa kirjoittaa blogissaan.

Hän pitää komission ratkaisua keventää maataloustukien sanktioita erävoittona, joka ei ratkaise kaikkia ongelmia.

– Kaksinkertainen rankaiseminen samasta virheestä sekä suorien tukien että täydentävien ehtojen sääntöjen mukaan pysyy jatkossakin mahdollisena.

Suorien tukien osalta euromääräinen sanktio väärin ilmoitetusta pinta-alasta saattoi hänen mukaansa aiemmin olla yli kaksinkertainen haettuun tukeen nähden.

– Muutoksen myötä kertoimeksi jää 1,5 kertaa virheellisen pinta-alan tuki. Samalla luodaan järjestelmä, jossa ensikertalaisen sanktio pienestä ilmoitusvirheestä puolitetaan.

Uudistukset onnistuvat hänen mukaansa siinä, etteivät ne vaaranna rahankäytön uskottavuutta tai heikennä valvontaa ja silti keventävät konkreettisesti tuensaajan taakkaa.

– Sanktioinnissa nämä ehdot täyttyivät, ja parlamentti oli tarpeen osoittamisessa tärkeässä roolissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)