Verkkouutiset

Petri Sarvamaa: Hintojen epävakaus on maitomarkkinoiden suurin ongelma

Kokoomuksen eurokansanedustajan Petri Sarvamaan mielestä EU-komissiolla on liian ruusuinen kuva maidontuottajien tilanteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Petri Sarvamaan lausunto maitoalan tulevaisuudennäkymistä hyväksyttiin tiistaina Euroopan parlamentin talousarvion valvontavaliokunnassa.

Komission joulukuussa antama kertomus EU:n maatalousmarkkinoiden ja -tulojen näkymistä vuoteen 2024 on Sarvamaan mukaan maitomarkkinoiden osalta ristiriidassa viimeaikaisen kehityksen kanssa.

– Hintojen epävakaus on maitomarkkinoiden suurin ongelma. Venäjän asettama tuontikielto on kasvattanut hintavaihteluja ja odotettavissa on, että kiintiöjärjestelmän päättyessä epävakaus edelleen kasvaa. Jos lisäksi hintavaihtelut eri jäsenmaiden välillä kasvavat, niin erityisesti syrjäisten ja epäsuotuisten alueiden maidontuottajat ovat uhattuina, Sarvamaa varoittaa tiedotteessa.

Hän suosittelee maatalousvaliokunnalle annetussa lausunnossa, että epäsuotuisilla alueilla olisi kehitettävä maidon tuotantosidonnaista tukea.

– Samalla tuottajien neuvotteluvoimaa on vahvistettava, kuten kahden vuoden takaisessa EU-asetuksessa säädetään, hän lisää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)