Vanhemmuuden kustannuksia halutaan tasata - "Ei ole tätä vuosisataa"

Kokoomuksen kansanedustaja muistuttaa hallitusta sen lupaamasta kertakorvauksesta. Asiasta on hänen mukaansa saatava lakiesitys.

  • LKS 20151214 Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 14. joulukuuta 2015. Istunnossa esiteltiin valtion vuoden 2016 talousarvioesitys ja käytiin yleiskeskustelua talousarvioehdotuksesta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Sari Sarkomaa.

    ()

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) muistuttaa, että hallituksen on pidettävä työkalupakissa lupaamansa työnantajille vanhemmuudesta aiheutuneiden kustannusten tasaamiseen tarkoitettu kertakorvaus.

– Työnantajalle maksettava kertakorvaus vanhemmuuden kuluista aiheutuviin menoihin on oikea askel tasa-arvoisemman työelämän ja yrittäjyyden esteiden purkamisen tiellä, hän sanoo tiedotteessaan.

Nuorten naisten vaikeus päästä pysyvään työsuhteeseen kielii Sarkomaan mukaan siitä, että ongelma on todellinen ja vakava. Kertakorvauksella voitaisiin korvata sijaisten rekrytoinnista ja perehdyttämisestä aiheutuvia kustannuksia äidin työnantajalle.

Hän muistuttaa, että kyse ei ole uudesta menoerästä vaan kustannusten tasaamisesta, joiden maksajina ovat tällä hetkellä äitien työnantajat.

– Ei ole tätä vuosisataa, että ylläpidämme järjestelmiä, jotka suosivat miesten palkkaamista. Naisten syrjintä työmarkkinoilla jatkuu niin kauan kun naisista aiheutuu enemmän kustannuksia työnantajalle kuin miehistä

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.