Verkkouutiset

Vanhemmuuden kustannuksia halutaan tasata – ”Ei ole tätä vuosisataa”

Kokoomuksen kansanedustaja muistuttaa hallitusta sen lupaamasta kertakorvauksesta. Asiasta on hänen mukaansa saatava lakiesitys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) muistuttaa, että hallituksen on pidettävä työkalupakissa lupaamansa työnantajille vanhemmuudesta aiheutuneiden kustannusten tasaamiseen tarkoitettu kertakorvaus.

– Työnantajalle maksettava kertakorvaus vanhemmuuden kuluista aiheutuviin menoihin on oikea askel tasa-arvoisemman työelämän ja yrittäjyyden esteiden purkamisen tiellä, hän sanoo tiedotteessaan.

Nuorten naisten vaikeus päästä pysyvään työsuhteeseen kielii Sarkomaan mukaan siitä, että ongelma on todellinen ja vakava. Kertakorvauksella voitaisiin korvata sijaisten rekrytoinnista ja perehdyttämisestä aiheutuvia kustannuksia äidin työnantajalle.

Hän muistuttaa, että kyse ei ole uudesta menoerästä vaan kustannusten tasaamisesta, joiden maksajina ovat tällä hetkellä äitien työnantajat.

– Ei ole tätä vuosisataa, että ylläpidämme järjestelmiä, jotka suosivat miesten palkkaamista. Naisten syrjintä työmarkkinoilla jatkuu niin kauan kun naisista aiheutuu enemmän kustannuksia työnantajalle kuin miehistä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)