Verkkouutiset

Sari Sarkomaa: Sote vietävä maaliin mutta huonoon ei ole varaa

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan kunta ja -terveysjaoston puheenjohtaja Sari Sarkomaa (kok.) varoittaa sote-uudistuksen lykkääntymisen vaaroista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sari Sarkomaan mielestä sote-lain valmisteluun tarvitaan jäähdyttelyn sijaan kiihdyttelyä.

– Sote- lain valmistelun tarvitaan ripeä ja laadukas loppukiri, jotta tämä eduskunta ehtii lain kunnolla käsittelemään. Huonoon ei kuitenkaan ole varaa, Sarkomaa toteaa.

– Usean eduskuntakauden junnaaminen ja epävarmuudessa eläminen on hyvin vahingollista koko sote-järjestelmän kehittämiselle ja alalla työskenteleville puhumattakaan jonoissa apua odottaville ihmisille, hän sanoo.

Lain valmistelun loppukirin perusta on Sarkomaan mukaan oltava siinä, että pidetään tiukasti kiinni puolueiden puheenjohtajien sopimuksesta. Hän perää järjestöjen roolin tunnistamista selkeästi lain pykäliin.

Sarkomaa muistuttaa myös, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on sote- ennakkoarvioinnissaan kiinnittänyt huomiota siihen, että järjestämislain luonnoksesta puuttuu keskeisiä taloudellisuutta ja tuottavuutta edistäviä elementtejä.

Hänen mukaansa sote-lailla ei ole asiaa eduskuntaan ennen kuin kunnollinen vaikutustenarviointi on tehty ja on todettu, että esitys täyttää asetetut vaatimukset.

– Eduskunta on lausumassaan edellyttänyt, että sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen taloudelliset vaikutukset arvioidaan analyyttisesti kaikkien toimenpiteiden osalta ja että uudistus luo edellytyksiä kestävyysvajeen supistamiselle, Sarkomaa sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)