Verkkouutiset

”Nykyinen perhevapaamalli ei ole tasavertainen erilaisten perheiden ja tilanteiden osalta”

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan nykyinen perhevapaajärjestelmä kaipaa kipeästi päivittämistä ja lisää joustoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) ihmettelee niitä äänenpainoja, joiden mukaan perhevapaajärjestelmän uudistamista ei saisi tehdä tällä hallituskaudella. Vanhempainvapaajärjestelmän epäkohdista ei hänen mukaansa pidä vaieta, vaan keskustelua on käytävä.

Sarkomaan mukaan nykyinen järjestelmä kaipaa auttamatta päivittämistä. Järjestelmän päivittämisessä tulisi käsitellä perhevapaita laajana kokonaisuutena, ei vain yksittäisiin osiin tarttuen. Hänen mukaansa uudistus voitaisiin käynnistää esitetysti hallituksen puolivälitarkistuksen yhteydessä

– Nykyinen malli ei ole tasavertainen erilaisten perheiden ja tilanteiden osalta. Perheet ovat erilaisia, mutta samanarvoisia. Esimerkiksi eroperheissä järjestelmä vaatisi merkittävästi lisää joustoja, Sarkomaa sanoo tiedotteessaan..

Muutos ei hänen mukaansa tarkoita vanhemmuuden roolin muuttumista.

– Vaikka maailma muuttuu, yksi asia ei muutu. Lapsen tarve vanhempien ja muiden läheisten aikuisten läsnäololle ei muutu.

Hyvä vanhemmuus ei Sarkomaan mukaan riipu lapsen hoitomuodosta, vaan vanhempien välittämisestä ja aidosta läsnäolosta tilanteissa lapsen kanssa.

– Sekä perheet, lapset että tilanteet ovat erilaisia, ja siksi tarvitaan erilaisia vaihtoehtoja sekä valinnanvapautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)