Verkkouutiset

Sari Sarkomaa: Pelkkä perhevapaauudistus ei riitä

Kansanedustaja Sari Sarkomaan (kok.) mielestä on välttämätöntä, että perheiden todellisuudesta ja arjesta perässä laahaava perhepolitiikka päivitetään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hänen mukaansa nykyhallituksessa tähän olisi hyvät mahdollisuudet erillisen perheministerisalkun vuoksi.

– Ei riitä, että perhevapaat uudistetaan, vaan osana hallituksen käynnistämää sosiaaliturvan uudistusta on modernisoitava perheiden koko sosiaaliturva. Toivon, että koko hallitus ottaisi tulevassa budjettiriihessä vahvan otteen perhe- ja lapsiystävällisten uudistusten eteenpäinviemisessä uuden perheministerin vauhdittamana, Sari Sarkomaa sanoo.

Hänen mukaansa yksinhuoltajat, ero- ja uusioperheet sekä sateenkaari- ja adoptioperheet jäävät suomalaisessa perhe- ja sosiaalipolitiikassa monin paikoin paitsioon.

– Perheet ovat kaikki erilaisia mutta samanarvoisia. Tästä huolimatta monet etuudet ja palvelut pohjautuvat edelleen ajatukseen kahden yhdessä asuvan vanhemman ydinperheestä. Vaikka parisuhde tai avioliitto päättyisikin, vanhemmuus jatkuu, Sarkomaa toteaa.

Tämän vuoksi hänen mukaansa on viisasta, että perheiden tukemiseen tarkoitetuissa toimissa tuettaisiin jaettua vanhemmuutta ja vuoroasumista. Tämä on ennen kaikkea lapsen etu. Esimerkiksi Ruotsissa lapsilisät ja koulumatkatuki voidaan jakaa molempien vanhempien kesken ja lapsi voi asua virallisesti kahdessa osoitteessa yhtä aikaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)