Verkkouutiset

Kansanedustaja Sari Sarkomaa: Pelkkä euro ei saa ohjata perhepolitiikkaa

Kansanedustaja Sari Sarkomaan mielestä viisasta olisi luoda perhetuista joustavampi ja paremmin erilaisten perheiden tarpeita palveleva kokonaisuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sari Sarkomaan (kok.) kommentoi tiedotteessan hallituksen luopumista perhepaketista ja toteaa, että lasten ja perheiden asiaa on opittava katsomaan kokonaisuutena.

– Pelkkä euro ei saa ohjata perhepolitiikkaa eikä se varmaan ollut kaatumisen ainoa syy. Poksahtaneesta perhepaketista on katseet suunnattava uudenlaiseen perhepolitiikkaan, toteaa Sarkomaa.

Sarkomaan mukaan nykyiset perhetuet ovat melkoinen viidakko. Hän mielestään viisasta olisi, että siitä luotaisiin joustavampi ja paremmin erilaisten perheiden tarpeita palveleva kokonaisuus, joka istuisi myös uuteen varhaiskasvatuslakiin, sekä lapsen oikeuteen varhaiskasvatukseen, vaikka se onkin lain keskeneräisyyden takia vielä määrittelemättä.

– Palvelujen järjestelmäkeskeisyydestä on päästävä siihen, että mennään perheiden tarpeet edellä. Perheet ja elämäntilanteet sekä lapset ovat erilaisia ja siksi tarvitaan erilaisia vaihtoehtoja. Perheitä ei voi eikä saa sulloa samaan muottiin, Sari Sarkomaa painottaa.

Hänen mielestään tuet olisi katsottava kokonaisuutena läpi, niin että mahdollistetaan joustavasti työn tekeminen palkansaajana ja yrittäjänä, sekä lapsen etu ja oikeus varhaiskasvatukseen. Hän muistuttaa myös, että kotona hoitamisen mahdollisuutta saa hukata.

Työantajia Sarkomaa rohkaisee suhtautumaan naisten ja miesten työuriin kannustavasti ja tasa-arvoisesti. Sama koskee perhevapaita, pitipä ne sitten isä, äiti tai kumpikin vuorollaan.

– Samalla voisi pohtia aivan uusia tapoja perheiden arjen tukemiseen, hän lisää.

Sari Sarkomaa on myös sitä mieltä, että Suomessa on päästävä pois on/off-ajattelusta, jossa vastakkain ovat koti ja päiväkoti tai koti- ja uravanhemmat.

– Valtaosa vanhemmista on sekä että -vanhempia ja lastenhoitoa tarvitaan aina tilanteen mukaan. Nykyinen tukiviidakko ei ole enää kenenkään hallittavissa eikä se edesauta toimivaa arkea perheissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)