Verkkouutiset

Sari Sarkomaa: Palveluja ei saa rapauttaa aluepoliittisella pannukakulla

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmänsä sosiaali- ja terveyspolitiikasta vastaava Sari Sarkomaa muistuttaa, että sote-uudistusta tehtäessä ei saa sivuuttaa terveydenhuollon ammattilaisten näkemyksiä potilaiden kannalta toimivimmasta aluejaosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sari Sarkomaa muistuttaa, että sote-uudistusta tehtäessä ei saa sivuuttaa terveydenhuollon ammattilaisten näkemyksiä potilaiden kannalta toimivimmasta aluejaosta.

– Ihmisiä varten tätä uudistusta tehdään. Viidellä alueella pystytään parhaimmin vahvistamaan perustason palveluita, mikä on koko uudistuksen tärkeimpiä tavoitteita, Sarkomaa toteaa.

Hän muistuttaa, että terveydenhuoltoalan järjestöistä Lääkäriliitto, SuPer ja Tehy ovat ottaneet yhtenevästi kantaa viiden muodostettavan itsehallintoalueen puolesta. Järjestöt ovat todenneet, että viisi aluetta on tarkoituksenmukaisin määrä ja vain sillä tavalla voidaan taata kansalaisten palveluiden saaminen sekä uudistukselle asetettujen huomattavien säästötavoitteiden toteutuminen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL pitää parhaana vaihtoehtona 4–5 sote-aluetta.

Hallituksen on tarkoitus päättää tulevasta itsehallintoalueiden määrästä lokakuun aikana. 14.8. julkaistun selvityshenkilöraportin mukaan alueita tulisi olla 9–12, jolloin alueilla olisi riittävä taloudellinen kantokyky kyetäkseen järjestämään kattavat sosiaali- ja terveyspalvelut.

– Riittävä ei ole kyllin hyvä, vaan nyt on valittava paras. Uudistuksessa on edettävä ihmisten palvelut edellä ja unohdettava aluepolitiikka. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat liian tärkeä asia rapautettavaksi aluepoliittisella pannukakulla, Sarkomaa painottaa.

Hänen mukaansa uudistuksen onnistumisen edellytys on, että sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö on tiiviisti mukana sitä toteuttamassa.

– Uudet toimintatavat ja palveluinnovaatiot syntyvät ihmisten toimesta ruohonjuuritasolla., hän painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)