Verkkouutiset

Vasemmistoliiton Sarkkinen kaipaa Olli Immosen kantaa uusnatseihin – ”uhkaavat kansalaisten turvallisuutta”

Uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen viikonloppuna Jyväskylässä järjestämä väkivaltaiseksi yltynyt mielenilmaus on kansanedustaja Hanna Sarkkisen (vas.) mukaan vakava viesti päättäjille ja viranomaisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikkeeseen yhdistetyt henkilöt ovat harjoittaneet poliittista väkivaltaa jo useaan otteeseen, joten liikkeen muodostama turvallisuusuhka on otettava vakavasti.

– Poliittinen väkivalta on Suomen Vastarintaliikkeen myötä yleistynyt. On selvää, että kyse on organisoituneesta poliittisesta väkivallasta eikä vain yksittäisten hullujen erillisistä teoista, kansanedustaja, puoluevaltuuston puheenjohtaja Hanna Sarkkinen sanoo tiedotteessaan.

Ruotsista alunperin lähtenyt Vastarintaliike on yhdistetty Suomessa ainakin Helsingin Pride -kaasuiskuun, Oulun polttopulloiskuun, Jyväskylän kirjastopuukotukseen ja viimeisimpänä Jyväskylän väkivaltaiseen mielenosoitukseen.

Sarkkinen vaatii, että viranomaisten on otettava Vastarintaliikkeen muodostama turvallisuusuhka vakavasti ja pohdittava järjestön toiminnan laillisuutta.

Hän kaipaa reagointia poliittiseen väkivaltaan myös kansanedustajilta ja hallitukselta.

– Myös poliitikkojen on herättävä poliittiseen väkivaltaan ja natsihenkiseen ääriajatteluun ja tuomittava se jyrkin sanoin ja puolustettava moniarvoista yhteiskuntaa.

Sarkkinen toivoo ”erityisesti viime aikoina kirjoituksillaan huomiota herättänyttä ja Kansallisen Vastarintaliikkeen kanssa yhdessä esiintynyttä perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosta kertomaan kantansa Vastarintaliikkeen toimintaan”.

– Kansanedustaja Immonen on esiintynyt yhdessä Vastarintaliikkeen aktiivien kanssa ja käyttänyt samankaltaista retoriikkaa kuin järjestö. Nyt odottaisinkin että Immonen irtisanoutuu selvin sanoin järjestön avoimen kansallissosialistisista ajatuksista. Mikäli hän ei näin tee, on hallituspuolue perussuomalaisten pakko jo alkaa vetämään johtopäätöksiä hänen asemastaan puolueessa, sanoo Sarkkinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)