Verkkouutiset

Sanni Grahn-Laasonen vaatii työrauhaa Anne Bernerille

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen muistuttaa, että liikennekaarta valmistellaan ministeriössä ministerin johdolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) haluaa edistää normien purkua ja kilpailua myös liikenteessä.

Liikennekaari on hallituksen suurimpia lainsäädäntöhankkeita, jolla puretaan sääntelyä, edistetään kilpailua ja luodaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille. Taksialan sääntely on yksi osa tätä isoa kokonaisuutta.

– Hallituksen keskeisiä tavoitteita ovat normien purkaminen ja kilpailun avaaminen, jotta Suomeen syntyy uusia mahdollisuuksia työnteolle ja yrittäjyydelle. Liikenteen uudistukselle on tarvetta, sillä tiukat normit eivät kannusta yrittäjäksi ryhtymistä tai uusien palveluiden luomista, Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessaan.

– Tiukan sääntelyn vuoksi sama yrittäjä ei voi kuljettaa samalla kertaa esimerkiksi ihmisiä, postia, painavaa tavaraa ja ruokakuljetuksia. Erityisesti kaupunkien ulkopuolella norminpurku turvaisi palveluiden saatavuutta ja toisi uutta työtä yrittäjille. Lainsäädännöllisten esteiden poistaminen palveluvalikoiman laajentamiselta mahdollistaisi yhä useammalle sen, että kuljetuspalveluiden tarjoamisesta pystyy tekemään itselleen elannon.

Grahn-Laasonen vaatii työrauhaa liikenneministeri Anne Bernerille (kesk.) liikennekaaren valmistelussa. Grahn-Laasonen muistuttaa, että lainvalmistelu tapahtuu ministeriössä ministerin johdolla, ja hallitus kyllä pääsee aikanaan käsittelemään Bernerin esitystä.

– Liikennekaari tuo uusia mahdollisuuksia liikenteen palveluiden kehittämiseen, mutta uudistukseen liittyy myös huolia. Liikenteen uudistuksen on turvattava kyytien saanti myös pienillä paikkakunnilla. Palvelua on saatava myös ruuhkien ulkopuolella. Näihin huoliin on etsittävä ratkaisut. Liikenneministeri Bernerin johdolla, hyvällä yhteistyöllä ne varmasti myös löydetään, Grahn-Laasonen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)