Verkkouutiset

Demarileirissä kinaa – ”yhteisöveron alennus oli SDP:n avaus, johon kokoomus suostui”

SDP:n Mikael Jungner sanoo, että yhteisöveron alennus oli SDP:n avaus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin kritisoi tiistaina Jyrki Kataisen hallituksen päätöstä yhteisöveron alentamisesta. Yritysten voitosta perittävä vero laskettiin 20 prosenttiin tämän vuoden alussa.

– SDP:n kärkitavoitteita ovat työllisyysasteen nostaminen, pienituloisten aseman parantaminen ja tuloerojen kaventaminen. Kokoomusvetoisessa hallituksessa lääkkeitä työllisyyden parantamiseen on etsitty lähinnä veropuolelta muun muassa yhteisöveron alentamisesta, Marin sanoo tiistaina Pirkanmaan päivä -lehdessä.

Marin kirjoittaa blogissaan, että oikeisto sortuu ”halpahintaiseen populismiin” perustellessaan työnantajien kela-maksun poistoa tai yhteisöverojen alentamista työllisyyden parantamisella.

Marin katsoo, ettei SDP:n tulisi enää mennä kokoomusvetoiseen hallitukseen.

– Kokoomuksen ja SDP:n arvopohjat eroavat toisistaan vahvasti. Tämä on näkynyt hallitusyhteistyön vaikeudessa kuluvalla hallituskaudella, Marin sanoo.

SDP:n kansanedustaja Mikael Jungner kommentoi Marinin näkemyksiä tiistaina Facebookissa.

– Yhteisöveron alennus 20 prosenttiin oli SDP:n avaus, johon kokoomus suostui. Se hyväksyttiin yksimielisesti SDP:n hallitusryhmässä, puoluehallituksessa ja eduskuntaryhmässä, Jungner kirjoittaa Facebookissa.

Jungnerin mukaan nykyinen hallituspohja ja kokoomus hallituskumppanina ovat huomattavasti mainettaan parempia.

– Isänmaan kannalta paras hallitus ensi vaalikaudelle olisi keskustan, kokoomuksen ja SDP:n hallitus. Galluppien mukaan olisi tulossa keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus. Se huolestuttaa monia. Ehkä olisi aika kokeilla Suomessakin nyt vähemmistöhallitusta. Se toimii hyvin muissa Pohjoismaissa, Jungner esittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)