Verkkouutiset

Janne Sankelo: Kokoomuksen hyvä pohtia kantaansa Nato-kansanäänestykseen

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon mielestä puolueen on hyvä pohtia kantaansa mahdolliseen Nato-kansanäänestykseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Janne Sankelon mukaan Suomen turvallisuuspoliittinen ympäristö ja Venäjän toiminta ovat muuttuneet viimeisten vuosien aikana. Samalla mahdollisen Nato-päätöksen tekeminen on tullut haastavammaksi.

– Kansan mielipide on merkittävä. Nato-raportti tuo esille ongelman siinä tilanteessa, jos valtiojohto päättää hakea jäsenyyttä ja valmistelee kansanäänestystä. Painostus Venäjän suunnalta voi olla niin kovaa, että Natolta tarvittaisiin turvatakuut jo hakuprosessin aikana, hän sanoi vappuna Seinäjoella.

Sankelon mielestä pitää miettiä ylipäätänsä kansanäänestyksen tarkoituksenmukaisuutta, koska mistään vaalirauhasta ei oikein voi puhua missään olosuhteissa.

– Kansanäänestykset taitavat tällaisissa asioissa olla rauhallisempien aikojen ylellisyyttä. Jos valtiojohto ei ole täysin varma näkemyksestään, silloin kannattaa hakemus jättää mieluummin tekemättä.

Vaikka jäsenyysneuvottelut eivät ole näköpiirissä, Sankelon mukaan myös kokoomuksen on hyvä pohtia kantaansa kansanäänestyksen järjestämiseen Natosta.

– Meillähän on asiasta puoluekokouksen päätös. Tämän näkemyksen ajankohtaisuutta on syytä arvioida, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)