Verkkouutiset

Janne Sankelo arvostaa maatalouden tukipäätöstä

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Janne Sankelo arvostaa hallituksen budjettiriihessä tekemää päätöstä maatalouden tukemisesta Venäjän asettamien vastapakotteiden vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus päätti kohdistaa maataloudelle kertaluonteisen 20 miljoonan euron tuen kannattavuuden turvaamiseksi.

– Venäjän asettamat pakotteet ovat huolestuttaneet viljelijöitä Pohjanmaalla ja muualla Suomessa. Hallituksen nopeat tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta kotimaisen ruuantuotannon edellytykset turvataan. On myös varauduttava jatkotoimenpiteisiin, mikäli tilanne pitkittyy. Maatalousministeri (Petteri) Orpo (kok.) puolusti suomalaista talonpoikaa budjettiriihessä nyt hyvin, kiittää Janne Sankelo.

Hänen mielestään on tärkeää, että hallitus ja viranomaiset käyttävät kaikkia keinoja suomalaisen maatalouden tukemiseksi poikkeuksellisessa tilanteessa.

Sankelon mukaan on huolestuttavaa, että tuontirajoitusten purkamisesta huolimatta laktoosittomien tuotteiden vienti Venäjälle on kokenut vastoinkäymisiä.

– Putin-juustot saatiin suomalaisiin Prismoihin alta aikayksikön myyntiin. Mikäli sertifiointijupakka pitkittyy, ratkaisuja on tehtävä nopeasti myös laktoosittomien tuotteiden osalta. Suomen viranomaisten on tehtävä kaikkensa, jotta vienti ei jää omista ratkaisuistamme kiinni, sanoo Sankelo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)