Verkkouutiset

Pertti Salolainen: Ympäristöministeriön säilyttäminen osoitti vastuuta

Kansanedustaja Pertti Salolaisen (kok.) mukaan hallitus osoitti vastuuta ympäristöstä ja luonnonsuojelusta säilyttämällä ympäristöministeriön itsenäisenä ministeriönä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pertti Salolainen kertoo tiedotteessaan varmistaneensa pääministeri Juha Sipilältä (kesk.), ettei ministeriöitä aiota sulauttaa, vaikka uusi ministeri hoitaakin sekä maa- ja metsätalousministeriön että ympäristöministeriön asioita.

– Kestävän ympäristöpolitiikan kannalta on olennaisen tärkeää, että ympäristöministeriö säilyy itsenäisenä ministeriönä. Odotan, että vastavalittu ministeri kantaa vastuuta ympäristön tilasta ja sen tulevaisuudesta. Suuren ministerisalkun hoitaminen ei saa tarkoittaa sitä, että ympäristönäkökulma jää lapsipuolen asemaan, sanoo Salolainen.

Hän toteaa olevansa tyytyväinen hallitusohjelman kunnianhimoisiin ympäristökirjauksiin.

Salolaisen mukaan metsiensuojeluohjelma METSO ja soidensuojeluohjelma kaipaavat kuitenkin lisäpanostusta. Tärkeätä on, että myös koskiensuojeluohjelma turvataan.

– Uusiutuvan energian edistäminen, kivihiilen käytöstä luopuminen sekä tuontiöljyn käytön puolittaminen ovat erinomaisia linjauksia. Myös kansallispuiston perustaminen Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017 on erinomainen kirjaus, hän sanoo.

Salolainen toteaa, että uudella hallituksella on edessään lupaava polku, kun kirjaukset toteutetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)