Verkkouutiset

Salolainen moittii hallitusta: Ulkoasiainvaliokunta pidetty pimennossa Nato-sopimuksesta

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen moittii hallitusta siitä, ettei se ole antanut ulkoasiainvaliokunnalle ja eduskunnalle tietoa Suomen Nato-sopimuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Näyttää tulevan tavaksi että eduskunnan ulkoasiainvaliokunta saa tiedon tärkeistä ulkopolitiikan tapahtumista tietovuotojen ja tiedotusvälineiden välityksellä, kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) toteaa.

Suomen ja Naton välinen sopimus yhteistyöstä on paljastunut Sunnuntaisuomalaisen uutisen myötä ja vastikään ulkoministeriön vakoilutapaus paljastui MTV:n uutisten kautta.

Salolaisen mukaan ulkoasiainvaliokunta on kovistellut hallitusta tällaisesta tilanteesta, joka on selvästi perustuslain tarkoittaman eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan tiedonsaantioikeuden vastainen.

– Kansanedustajien asema on kestämätön kun tiedotusvälineet tulevat kysymään kommenttia sopimuksesta, josta ei ole tietoakaan, mutta joka on julkaistu hetki sitten jossain tiedotusvälineessä, Salolainen moittii.

– Joskus on pelätty, ettei eduskuntaa voisi informoida vuotojen pelossa. Vuotoja ei kuitenkaan ole tapahtunut. Sen sijaan ministeriöt tai hallinto näyttävät vuotavan jatkuvasti, Salolainen toteaa.

Hän arvelee, että oikeuskanslerin pitäisi kiinnittää huomiota tähän jatkuvaan ongelmaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)