Verkkouutiset

Päätösten päivä – usea SAK:n liitto päättää osallistumisestaan kilpailukykysopimukseen

Moni SAK:lainen ammattiliitto päättää tänään perjantaina osallistumisestaan työmarkkinakeskusjärjestöjen sorvaamaan kilpailukykysopimukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perjantaina kokontuvat ainakin Palvelualojen ammattiliitto PAM:n, Teollisuusalojen ammattiliitto Teamin, Puuliiton, Paperiliiton, Metalliliiton, Rakennusliiton, Veturimiesten liiton, Merimies-Unionin, Posti- ja logistiikka-alan unionin sekä Sähköliiton hallitukset tekemään päätöstä osallistumisesta kilpailukykysopimukseen.

Torstaina toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenet Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Ammattiliitto Pro ilmoittivat lähtevänsä mukaan kilpailukykysopimukseen.

SAK:lainen Elintarviketyöläisten liitto SEL sen sijaan ilmoitti jäävänsä sopimuksen ulkopuolelle. Näin tehnee myös Auto- ja kuljetusalan liiton AKT.

Maanantaina neuvoteltu kilpailukykysopimus tulee voimaan, jos sen edellyttämät muutokset toteutetaan tarpeeksi monen alan työ- tai virkaehtosopimuksissa.

SAK:n hallitus ottaa sopimukseen kantaa maanantaina 7. maaliskuuta.

Muut palkansaajien keskusjärjestöt Akava ja STTK sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Kuntatyönantajat KT ovat jo hyväksyneet neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)