Päätösten päivä – usea SAK:n liitto päättää osallistumisestaan kilpailukykysopimukseen

Moni SAK:lainen ammattiliitto päättää tänään perjantaina osallistumisestaan työmarkkinakeskusjärjestöjen sorvaamaan kilpailukykysopimukseen.

  • LKS 20110330  SAK:n keskustoimisto Helsingin Hakaniemessä, 30. maaliskuuta 2011.
 LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    SAK:lainen Elintarviketyöläisten liitto ilmoitti jo torstaina jäävänsä sopimuksen ulkopuolelle.

    ()

Perjantaina kokontuvat ainakin Palvelualojen ammattiliitto PAM:n, Teollisuusalojen ammattiliitto Teamin, Puuliiton, Paperiliiton, Metalliliiton, Rakennusliiton, Veturimiesten liiton, Merimies-Unionin, Posti- ja logistiikka-alan unionin sekä Sähköliiton hallitukset tekemään päätöstä osallistumisesta kilpailukykysopimukseen.

Torstaina toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenet Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Ammattiliitto Pro ilmoittivat lähtevänsä mukaan kilpailukykysopimukseen.

SAK:lainen Elintarviketyöläisten liitto SEL sen sijaan ilmoitti jäävänsä sopimuksen ulkopuolelle. Näin tehnee myös Auto- ja kuljetusalan liiton AKT.

Maanantaina neuvoteltu kilpailukykysopimus tulee voimaan, jos sen edellyttämät muutokset toteutetaan tarpeeksi monen alan työ- tai virkaehtosopimuksissa.

SAK:n hallitus ottaa sopimukseen kantaa maanantaina 7. maaliskuuta.

Muut palkansaajien keskusjärjestöt Akava ja STTK sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Kuntatyönantajat KT ovat jo hyväksyneet neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksesta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.