Verkkouutiset

SAK vaatii eläke- ja sosiaaliturvamaksujen korotusten korvaamista syksyllä kaikilla palkkatasoilla

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK odottaa hallitukselta, ettei se kiristä palkansaajien verotusta ensi syksyn budjettiriihessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SAK kertoo edelleen odottavansa hallitukselta, ettei se kiristä palkansaajien verotusta ensi syksyn budjettiriihessä.

– Palkkaverotuksen kiristymisen estämiseksi kilpailukykysopimuksesta johtuvat eläke- ja sosiaaliturvamaksujen korotukset on kompensoitava kahden seuraavan vuoden ajan kaikilla palkkatasoilla, vaatii SAK:n työelämäasioiden johtaja Saana Siekkinen.

SAK kertoo myös ihmettelevänsä hallituksen haluttomuutta aloittaa perhevapaauudistus. Tässä tilanteessa olisi järjestön mielestä pitänyt löytyä poliittista tahtoa ottaa käyttöön kaikki työllisyyskeinot.

– SAK:n edistämän perhevapaauudistuksen jumiutuminen puoliväliriiheen on pettymys. Jatkamme kuitenkin sen viemistä eteenpäin, sillä nykyistä joustavammilla perhevapailla on iso merkitys naisten asemalle työelämässä, Siekkinen huomauttaa.

SAK olisi myös kaivannut ratkaisuja nollatuntisopimuksista selvittämisen sijaan. Järjestön mielestä työajan vakiintumisesta tulee säätää laissa.

Ammatillisen koulutuksen uudistamista SAK kiittää, mutta vaatii, että työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen on määriteltävä enimmäiskesto.

– Uhkana on muutoin, että opiskelijoilla ryhdytään teettämään palkatta palkallisen työn piiriin kuuluvia tehtäviä, Siekkinen arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)