SAK: Työehtosopimus on oikea paikka neuvotteluille paikallisesta sopimisesta

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä on luonnollista, että neuvottelut paikallisesta sopimisesta siirtyvät yömarkkinapöytään.

  • LKS 20160208 Puheenjohtaja Lauri Lyly SAK:n hallituksen kokouksessa Helsingissä maanantaina 8. tammikuuta 2016. Kokouksessa on esillä yhteiskuntasopimusneuvottelut. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Lauri Lyly

    ()

Hallitus luopui keskiviikkona paikallisen sopimisen edistämisestä erillisellä lainsäädännöllä. Paikallisen sopimisen toteuttaminen työ- ja virkaehtosopimusten kautta on ollut SAK:n ehto yhteiskuntasopimukselle.

– Työehtosopimus on oikea paikka paikallisesta sopimisen sisällöstä neuvottelemiselle ja sen kehittämiselle. Samalla paikallinen sopiminen on osa työehtoihin liittyviä sopimusneuvotteluja, jota se on ollut tähänkin asti, Lauri Lyly toteaa tiedotteessaan.

Hän arvioi, että hallituksen ilmoitus selkeyttää ja edesauttaa parhaillaan käytäviä työmarkkinaneuvotteluja.

Työmarkkinaosapuolet jatkavat SAK:n mukaan neuvotteluja työmarkkinasopimuksesta tiiviissä tahdissa.

Lue myös:

Hallitus taipui paikallisessa sopimisessa

Näin hallitus linjasi paikallisesta sopimisesta

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.