SAK arvioi mahdollisuuksia neuvotteluihin

Palkansaajien keskusjärjestö SAK arvioi mahdollisuudet käynnistää neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta uudestaan.

  • LKS 20160119  SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly  kommentoi työmarkkinatilannetta 19. tammikuuta 2016. Työmarkkinajärjestöt pohtivat vielä yhteiskuntasopimusneuvotteluiden avaamista. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Lauri Lyly

    ()

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kertoi tiistaina järjestönsä arvioivan mahdollisuudet käynnistää neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta uudestaan.

Aiemmin aamupäivällä Elinkeinoelämän keskusliitto omasta halukkuudestaan ryhtyä neuvotteluihin, ja hieman myöhemmin myös Akava kertoi olevansa valmis jatkamaan neuvotteluja.

SAK:n työvaliokunta kokoontuu torstaina arvioimaan muuttunutta työmarkkinatilannetta. Lylyn mukaan SAK:n syksyillä tekemä tarjous työmarkkinaratkaisuksi ei ole enää automaattisesti voimassa.

– Meille keskeistä on saada pakkolait korvattua muulla ratkaisulla. Tässä yhteydessä pitäisi sopia myös paikallisen sopimisen kehittämisen mallista, Lyly toteaa SAK:n tiedotteessa.

SAK haluaa, että paikallista sopimista kehitetään työpaikoilla työehtosopimusten pohjalta tasavertaisesti neuvotellen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.