Verkkouutiset

Ammattiliittojen mukaan uusi keskusjärjestöhanke on saanut vauhtia työmarkkinatilanteesta

Ammattiliitot arvioivat tarpeen perustaa uusi palkansaajakeskusjärjestö kasvaneen nykyisessä työmarkkinatilanteessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uuden palkansaajakeskusjärjestön selvitysvaiheeseen osallistuvat 49 ammattiliittoa kokoontuivat maanantaina Helsinkiin linjaamaan uuden järjestön toimintaa ja strategiaa.

Uutta keskusjärjestöä tarvitaan liittojen mukaan luomaan puitteet yhteisille ponnistuksille asianmukaisten työehtojen turvaamiseksi yhtälailla palkansaajille, itsensä työllistäjille kuin yksinyrittäjille. Järjestön keskeinen tavoite on olla vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja ja sopija myös tulevaisuudessa.

– Rakennamme kaikille työelämän alueille ulottuvaa osaamiskeskusta, joka pystyy vastaamaan työmarkkinoilla ihmisten nopeastikin muuttuviin tarpeisiin, SAK:n tiedotteessa kerrotaan.

Liitot korostavat, että on tärkeää saada nuoret mukaan vaikuttamaan. Nuorten asema työssä on liittojen mukaan yhä epävarmempi, kun työvoiman vuokraus, nollatuntisopimukset ja keikkatyöt lisääntyvät.

Seuraavan kerran selvitystyöhön osallistuvat ammattiliitot kokoontuvat ensi keväänä maaliskuussa. Aiesopimus uudesta keskusjärjestöstä on tarkoitus allekirjoittaa kesäkuussa. Varsinaisen toimintansa järjestön on määrä aloittaa vuoden 2017 alussa.

Selvityshanketta ohjaavan ryhmän puheenjohtajana toimii Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, varapuheenjohtajina Vakuutusväen Liiton VvL:n puheenjohtaja Liisa Halme ja Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)