Verkkouutiset

”Arkkipiispan kannattaa hakeutua politiikkaan, jos hän haluaa politikoida”

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala sanoo olevansa pettynyt arkkipiispa Kari Mäkisen politikointiin avioliittolaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on ottanut kantaa eduskunnan käsittelyssä olevaan sukupuolineutraaliin avioliittolakiin toteamalla, että sukupuolineutraali avioliittolaki, joka sisältäisi homoparin oikeuden ulkoiseen adoptioon, ei vaarantaisi lasten asemaa.

– Olen henkilökohtaisesti pettynyt siihen, että Mäkinen kannanotollaan ilmoittaa olevansa eri mieltä monien kansalaisten kanssa asiasta, sillä keskeinen perustelu monille sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustaville on juuri lapsen lähtökohtainen oikeus sekä äitiin että isään, sikäli kun adoptoivia vanhempia on kaksi, Vesa-Matti Saarakkala sanoo.

Hänen mielestään Mäkisen ajoitus kannanotolleen on yritys vaikuttaa käsittelyssä olevan poliittisen hankkeen eteenpäinmenoon, mikä tekee hänen toiminnastaan varsin arveluttavaa ottaen huomioon hänen asemansa kirkon johdossa.

– Mäkisen on turha yrittää kiistää poliittista toimintaansa menemällä sanamuotoilujen taakse, kuten hänen tapanansa on tähän asti ollut. Mäkinen on tähän asti onnistunut vedättämään meitä seurakuntien jäseniä, mutta nyt hänen todelliset mielipiteensä ja poliittiset tarkoitusperänsä paljastuivat, Saarakkala sanoo.

– Mäkisellä on luonnollisesti oikeus henkilökohtaisiin mielipiteisiin, mutta ilmaisemalla niitä virallisen poliittisen prosessin yhteydessä ja valitsemalla siinä puolensa, hän osallistuu politikointiin, eikä näin nauti luottamustani kirkon johtajana. Mäkisen kannattaa hakeutua politiikkaan, jos hän haluaa politikoida, Saarakkala sivaltaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)