Verkkouutiset

”Välittyy kuva että puolueemme sisällä on jatkuvaa riitelyä ja valtataistelua”

Sosialidemokraattien kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen ihmettelee, miksi puolueessa halutaan itse viestiä, että Sdp:lla olisi vakavia sisäisiä ristiriitoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropposen mukaan on vaikea ymmärtää, miksi Sdp:ssa halutaan itse viestiä, että puolueessa olisi jotain vakavia sisäisiä ristiriitoja.

– Vai onko tämä ainoastaan median tyhjästä luoma mielikuva? Eri mieltä asioista oleminen ei ole vakava ristiriita, hän ihmettelee blogissaan.

Mäkisalo-Ropposen mukaan mediaa seuratessa toiminnasta välittyy kuva, että sosialidemokraattien sisällä on jatkuvaa riitelyä ja valtataistelua.

Todellisuudessa näin ei kuitenkaan hänen mukaansa ole tai ainakaan hän ei sitä ole tunnistanut puolue-elimistä. Esimerkiksi hän nostaa eduskuntaryhmän pääsihteerin valinnan, joka sai osakseen kritiikkiä miespuolisen hakijan tultua valittua tehtävään.

– On toki valitettavaa, että ryhmän ylimmässä johdossa on tällä hetkellä paljon miehiä. Sukupuoli ei voi olla pelkästään kriteerinä pääsihteerin valinnassa.

Oikealla tavalla annettu kritiikki on Mäkisalo-Ropposen mukaan aina myönteistä ja asioita eteenpäin vievää.

– Kannattaako silti kaikkea omaa puoluetta koskevaa kritiikkiä kertoa ensimmäisenä somessa ja medialle? Riitelevä porukka ei houkuttele uusia toimijoita. Olen aivan varma, että kaikissa puolueissa on erilaisia mielipiteitä. Muut puolueet eivät vain käy tätä keskustelua julkisesti. Tässä on meillä oppimisen paikka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)