Verkkouutiset

Carl Haglund: Verotuksen kannustettava työntekoon

Haluamme verotuksen kannustavan työntekoon ja meidän on turvattava, että työnteko on aina kannattavaa, sanoo RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ainoastaan työnteolla ja työllisyyden parantamisella saamme tämän maan jaloilleen. Sen takia haluamme alentaa työn verottamista jokaiselle. Samanaikaisesti haluamme myös korottaa kotitalousvähennystä 2400 eurosta 4000 euroon useampien työllistämiseksi, yrittäjyyteen kannustamiseksi ja samalla torjua harmaata taloutta, linjasi Carl Haglund eduskunnan varjobudjettikeskustelussa keskiviikkona.

Hän muistutti, että Suomessa on yksi Euroopan korkeimmista kokonaisveroasteista. Haglundin mukaan RKP:n eduskuntaryhmä ei halua korottaa veropainetta entisestään.

– Työn verotuksen alentaminen rahoitetaan korottamalla arvonlisäveroa puolella prosenttiyksiköllä kaikissa verokannoissa, peruuttamalla hallituksen suunnittelema autoveroale ja poistamalla ensiasunnon varainsiirtoverovapaus, hän esitti.

Haglundin mukaan kannustavan verotuksen lisäksi myös työmarkkinoita on uudistettava.

– Haluamme, että yksityiset työnvälitysyritykset täydentävät julkisia työvoimatoimistoja, jotta suomalaiset työllistyisivät nopeammin. Erityisesti helpommin työllistettävän työvoiman osalta suurissa kaupungeissa välitysyrityksillä on paljon parempia tuloksia kuin julkisella ja sitä haluamme hyödyntää, totesi Haglund.

Lisäksi RKP:n eduskuntaryhmä haluaa pienentää hallituksen suunnittelemia koulutusleikkauksia, panostaa nuorisotakuuseen, löytää uusia työllistämiskeinoja nuorille, säilyttää hallituksen poistama työhön kuntoutus ja uudistaa ansiosidonnaista päivärahaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)