Verkkouutiset

RKP: Sote-uudistus vaatii vielä tärkeitä päätöksiä

RKP:n eduskuntaryhmä tukee parlamentaarista työtä kokonaisvaltaisen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen aikaansaamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n eduskuntaryhmä edellyttää, että kolmannen sektorin ja yksityisten toimijoiden roolia palvelutuotannossa selvennetään. Niin ikään terveydenhuollossa pitäisi lisätä valinnanvapautta ja edistää hoitoseteleiden käyttöä.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen turvaamiseksi tulevaisuudessa uudistuksen kanssa samanaikaisesti tehtävä työ sosiaali- ja terveydenhuollon monikanavarahoituksen ongelmien selvittämiseksi on mitä tärkeintä. Tarvitsemme rationalisointeja, jotka mahdollistavat raha seuraa asiakasta -periaatteen soveltamisen, toteaa RKP:n eduskuntaryhmä kesäkokouksensa kannanotossa.

Puolue huomauttaa, että siirtyminen viiteen suureen sote-alueeseen johtaa vääjäämättä siihen, että kuntien demokraattiset vaikutusmahdollisuudet päätöksiin vähenevät, ja RKP:n eduskuntaryhmä korostaakin, että se ei saa johtaa lähipalvelujen heikkenemiseen.

– Päinvastoin uudistuksen tavoitteena tulee olla lähipalvelujen vahvistaminen koko maassa. Tässä on myös kyse liikkuvien palveluiden kehittämisestä. Esimerkiksi hyvin varustetut terveysbussit voivat vahvistaa etsivää toimintaa.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on tyytyväinen siihen, että parlamentaarisessa työryhmässä on ollut suurta ymmärrystä ruotsin ja saamen kielellä annettavan hoidon turvaamiseksi tarvittaville rakenteille.

RKP:n eduskuntaryhmä varoittaa rakentamasta viiteen uuteen sote-alueeseen raskasta ja kallista byrokratiaa.

– Kansalaisten edun mukaista on, että sote-alueita johdetaan pätevästi ja että niiden rakenteet ovat kevyet ja joustavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)