RKP:n Haglund: Hallitus ei saa tyytyä vesittyneeseen ratkaisuun

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund pitää työmarkkinaosapuolten neuvottelutulosta tervetulleena, mutta kyseenalaistaa sopimuksen kunnianhimon riittävyyden, etenkin paikallisen sopimisen osalta.

  • LKS 20160203 RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund  valtiopäivien avajaisissa Finlandia-talossa Helsingissä 3. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.

    ()

– Tässä taloustilanteessa työpaikkojen ja toimivan paikallisen sopimisen kulttuurin tulisi olla keskiössä. Vaadin siksi hallitusta jättämään tämän tänään esitellyn paikallisen sopimisen osalta vesittyneen ratkaisun hyväksymättä, sanoo Carl Haglund tiedotteessaan.

Hänen mielestään on valitettavaa ja huolestuttavaa, että kirjaus paikallisesta sopimisesta on niin mitäänsanomaton, ja että neuvotteluista on kokonaan jäänyt puuttumaan niin paikallinen kuin yrittäjänäkökulmakin.

– Paikallinen sopiminen joustavoittaa taloutta, parantaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia ja on avainasemassa työllisyyden parantamisessa. RKP on aina korostanut paikallisen sopimisen tärkeyttä juuri näistä syistä, Haglund toteaa.

Kritiikistä huolimatta hän toteaa, että työmarkkinaosapuolten ja hallituksen välinen sopimus on kuitenkin epäselvyyksien, selkkausten ja lakkojen täyttämää tulevaisuutta parempi vaihtoehto.

– Sopimus on hallituksen esittämiä lakimuutoksia oikeudenmukaisempi ja vaikutuksiltaan sukupuolineutraalimpi. Olemme siis menossa oikeaan suuntaan, vaikka maaliin on vielä matkaa, Haglund sanoo.

Hän kavahtaa sitä, että sopimuksen esitys työntekijöiden korkeammista sosiaaliturvamaksuista leikkaa suomalaisten ostovoimaa.

– Siksi hallituksen lupaamat miljardin euron tuloveron alennukset ovat välttämättömyys, sanoo Carl Haglund.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.