Verkkouutiset

RKP tyrmää keskustan kaavailut: Ei missään nimessä palkkatulojen kolminkertaista verotusta

Uusi verotusoikeustaso ei ole vastaus Suomen haasteisiin, sanovat oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ja kansanedustaja Mats Nylund (r.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n mukaan keskustan ehdotus antaa maakunnille verotusoikeuden ja laajan itsehallinnon ei ratkaise Suomen ongelmia, jotka koskevat kouluja tai sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

– Nyt täytyy varoa, ettei Suomeen synny uutta mallia, joka lisää byrokratiaa ja nostaa verojen kokonaistasoa. Sen sijaan tarvitsemme terveydenhuoltouudistuksen, joka ratkaisee nykyiset ongelmat, mutta säilyttää ne asiat, jotka toimivat tänään, sanoo Anna-Maja Henriksson.

Mats Nylundin mukaan suurin haaste on saada ihmisille lisää työpaikkoja.

– Nyt ei pidä missään nimessä ruveta verottamaan palkkatuloja kolminkertaisesti.

Tarvitsemme työtä, ja työ on jo nyt rankasti verotettu Suomessa verrattuna muihin maihin. Keskustan malli nostaisi verotasoamme entisestään, sanoo Nylund.

RKP:n edustajien mukaan antamalla maakunnille verotusoikeus ei auta luomaan uusia työpaikkoja tai turvaamaan tasapuolisia ja taloudellisesti kestäviä palveluja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)