Verkkouutiset

Ex-oikeusministeri tyrmistynyt: Keskustajohtoinen keskittämisinto näyttää vain jatkuvan

Keskustajohtoinen keskittämisinto näyttää vain jatkuvan. Ensin lakkautettiin päivystäviä sairaaloita, nyt vuorossa ovat käräjäoikeudet, sanoo RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ex-oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anna-Maja Henrikssonin mielestä yhteiskuntamme perustoimintoja keskitetään armottomasti.

– Välimatkat kasvavat entisestään. Keskustaa ei näytä häiritsevän edes se, että Keski-Pohjanmaan maakunta jää nyt ilman omaa käräjäoikeutta, ihmettelee Henriksson.

Hän sanoo olevansa tyrmistynyt oikeusministeri Jari Lindströmin (ps.) torstaina esittelemästä käräjäoikeuksien lakkauttamissuunnitelmasta. Ministeri esittää, että käräjäoikeuksien määrä vähennettäisiin seitsemällä. Samalla lakkautettaisiin myös 23 muuta toimintapistettä.

Henriksson ei pidä esitettyjä lakkautuksia taloudellisesti järkevinä.

– Näistä lakkautuksista saadut säästöt ovat mikroskooppisia, kun puhutan valtiontalouden kuntoon laittamisesta. Samalla lakkautukset kurittavat kovalla kädellä oikeuslaitosta. On käsittämätöntä, että yhtä yhteiskuntamme peruspilareista heikennetään näin paljon. On myös hyvä muistaa, että viimeksi vuonna 2010 käräjäoikeuksien määrä vähennettiin 51:stä 27:ään, sanoo Henriksson.

Lue myös: Käräjäoikeuksien määrä vähenee seitsemällä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)