Verkkouutiset

RKP:n Henriksson: Hallitus ei piittaa työhyvinvoinnista

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä hallitus on sokea työhyvinvoinnin mahdollisuuksille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anna-Maja Henriksson viittaa professori Guy Ahosen viime viikolla esittelemään ajatushautomo Agendan raporttiin, jonka mukaan Suomen talous menettää vuosittain yli25 miljardia euroa työkyvyttömyyseläkkeiden, sairauspoissaolojen, sairaana työskentelyn ja työtapaturmien takia. Yksi raportin kantavista periaatteista on hyvä johtaminen.

– Hallitus on ollut niin sokeutunut omasta soutamisestaan ja huopaamisestaan työmarkkinaneuvotteluissa, sote-uudistuksessa, päätöksissä, jotka ensin tehdään ja sitten perutaan, sekä erinäisissä ministerivaihdoksissa, ettei se näe niitä valtavia mahdollisuuksia, joita esimerkiksi työhyvinvointiin panostaminen tarjoaa, sättii Henriksson.

– Työhyvinvointi voi säästää yhteiskunnalle miljardeja samalla, kun se voi parantaa yksilöiden terveyttä. Meillä ei ole varaa sivuuttaa niitä säästöjä, jotka voimme saada aikaan panostamalla ihmisten hyvinvointiin, hän sanoo.

Henrikssonin mukaan tarvitaan pikaisesti kansallisen ohjelma työhyvinvoinnin parantamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)