Verkkouutiset

RKP:n Henrikssonin mielestä Timo Soini puhuu kaksihaaraisella kielellä

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson arvostelee ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin puheita Britannian kansanäänestyksestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Anna-Maja Henrikssonin mielestä Suomen linja Britannian EU-jäsenyyteen liittyen on ollut epäselvä.

– Yhtäältä ulkoministeri (Timo) Soini totesi puoluevaltuustonsa kokouksessa hiljattain, että EU on suuri ongelma ja että kansanäänestys EU:sta ja eurosta olisivat hyvä ajatus. Toisaalta hän totesi Washingtonissa toukokuussa, että brittien ero EU:sta olisi täydellinen katastrofi, ja että yhtenäinen EU olisi parempi myös Suomelle, hän sanoo tiedotteessaan.

Henriksson toteaa, että Suomen maine luotettavana ja vastuullisena kumppanina on ollut vaakakupissa hallituksen ensimmäisen vuoden aikana. Suomen tulee tehdä määrätietoista ja selkeää politiikkaa.

– Ei ole uskottavaa, että ministeri populismin merkeissä ja laskevan kannatuksen kääntämisen toivossa kertoo ristiriitaisia viestejä, ei edes omissa tilaisuuksissa, hän sanoo.

– Kun hallitus ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossaan tuo esiin syvennetyn yhteistyön ja aktiivisen ulkopolitiikan tärkeyttä, olemme tyytyväisiä. Kauniiden sanojen on kuitenkin johdettava konkreettisiin tekoihin. Riippumatta siitä, miten päivän äänestyksessä käy, Suomen vastauksen on oltava selvä. Vahva EU on parempi Suomelle, Henriksson toteaa.

Britit äänestävät jäsenyydestään tänään torstaina. Äänestys päättyy Suomen aikaa puolilta öin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)