Verkkouutiset

Hallitus loi odotuksia työllisyyspaketille – ”sato jäi niukaksi”

Kansanedustaja Steran Wallinin (r.) mukaan hallitukselta puuttuu tavoitetaso, joka vaadittaisiin, jotta Suomi lähtisi taas nousuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallitus on itse luonut valtavia odotuksia työllisyyspaketilleen, mutta budjettiriihen sato jäi melko niukaksi, RKP:n ryhmäpuheen budjettikeskustelussa pitänyt Stefan Wallin sanoi eduskunnassa tiistaina.

Hänen mukaansa hallitus on kyllä ohjelmassaan sitoutunut 110 000 työpaikan luomiseen ja työllisyysasteen nostamiseen 72 prosenttiin, mutta riittävät työkalut hallituksen työllisyyspaketista puuttuvat.

– Tarvitsemme lisää konkreettisia toimenpiteitä emmekä uusia työryhmiä, Wallin sanoi.

Hän tarjosi hallitukselle RKP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa esiteltyjä toimenpide-ehdotuksia työllisyyden parantamiseksi.

Ehdotuksiin sisältyy perhevapaiden uudistaminen siten, että naisia tulisi lisää työmarkkinoille, minityömallin käyttöönotto nuorille, työmarkkinatuen kannustavuuden lisääminen, yksityisen työnvälityksen mahdollistaminen, kotitalousvähennyksen korottaminen, paikallisen sopimisen avaaminen, työhyvinvointiin panostaminen, opintotuen tulorajojen korottaminen, ulkomaiseen työvoimaan liittyvän tarveharkinnan lopettaminen ja turvapaikanhakijoiden työn vastaanottamiseen liittyvien esteiden poistaminen.

– Tarjoamme mieluusti toimenpidepakettimme hallituksen käytettäväksi. Luovumme kaikista tekijänoikeudellisista vaateista. Katsomme, että ihmiset on saatava kiireesti töihin. Toivommekin hallituksen lopettavan epäröinnin ja osoittavan sen sijaan toimeliaisuutta, Wallin sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)