Verkkouutiset

”Valtion viraston tehtävänä ei ole tuottaa voittoa”

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon (kok.) mielestä on tärkeää, että Liikenteen turvallisuusviraston Trafin eri liikennemuodoilta perimät maksut ovat keskenään tasavertaisessa asemassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Trafin tieliikenteeltä perimät maksut ovat viiden vuoden aikana olleet ylijäämäisiä. Ylijäämää on kertynyt peräti 38 miljoonaa euroa.

– Liikenne- ja viestintäministeriön asetus katkaisee tämän trendin. Muiden liikennemuotojen maksut ovat alijäämäisiä, Paula Risikko toteaa.

Ensi vuonna ilmailun suoritemaksujen kustannusvastaavuus on 87 prosenttia, merenkulun 77 prosenttia ja rautatieliikenteen 71 prosenttia.

– Valtion viraston tehtävänä ei ole tuottaa voittoa, vaan ainoastaan kustannukset on katettava. Ihannetilanne on se, että tuloja ja menoja on yhtä paljon, Risikko huomauttaa.

Hän toteaa, että kysymys on periaatteesta.

– Nyt tieliikennettä on kohdeltu eri tavoin kuin muita liikennemuotoja. Epäsuhtaan on syytä puuttua, ja korjausliike on nyt käynnissä. Jatkossa kustannusvastaavuus on saavutettavissa, kun ilmailun, merenkulun ja rautatieliikenteen maksuja korotetaan asteittain. Suureen kertakorotukseen ei ole syytä mennä, Risikko sanoo.

Tieliikenteessä asiakasmaksut säilyvät entisellään, vaikka korotuspainetta oli kahden miljoonan euron edestä. Hintoja ei kuitenkaan laskettu, koska tämä olisi alentanut tieliikennemaksujen kustannusvastaavuutta niin paljon, että asiakkaiden saamat palvelut olisivat heikentyneet.

Liikenne- ja viestintäministeriö antoi Trafin maksuja koskevan asetuksen keskiviikkona.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)