Paula Risikko: Myös ruoka on osa turvallisuutta

Sisäministerin mukaan kotimaan ruokaturvallisuudesta on pidettävä huoli jatkossakin.

  • LKS 20170706 LKS 20170612 Sisäministeri Paula Risikko Kultaranta-keskustelutilaisuudessa presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa 12. kesäkuuta 2017. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Paula Risikko.

    ()

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan Suomen maatalous kykenee normaalioloissa vastaamaan kuluttajien tarpeisiin varsin hyvin. Toimivalla ruokahuollolla turvataan riittävä ja turvallinen ravinnon saanti, sekä varmistetaan ravitsemuksen laatu.

– On kuitenkin tärkeää säilyttää kotimaisen maataloustuotannon osaaminen ja resurssit riittävällä tasolla, että tuotantoa pystyttäisiin lisäämään myös mahdollisissa poikkeusoloissa ja kriisitilanteissa, esimerkiksi tuontihyödykkeiden hankintavaikeuksissa, hän sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Suomen huoltovarmuustoimenpiteiden lähtökohtana on Risikon mukaan kotimaisen elintarviketuotannon lisäksi EU:n sisämarkkinoiden toimivuus.

– Siksi eurooppalaisen toimintaympäristön säilyttäminen suotuisana ja EU:n maatalouspolitiikan reformissa onnistuminen ovat erityisen tärkeitä asioita.

Ruokaturvassa on hänen mukaansa kuitenkin kyse paljon muustakin kuin maataloudesta.

– Erityisen välttämätöntä on, että Suomen elintarvikeketjua tukeva logistinen järjestelmä ja infrastruktuuri ovat kestävällä pohjalla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.