Verkkouutiset

Paula Risikko: Juha Sipilän insinöörijohtaminen ansaitsee tunnustuksen

Kokoomuksen Paula Risikko kehuu hallitusohjelmaneuvottelujen kulkua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja ja edellisen hallituksen liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok.) antaa tunnustusta hallitusneuvottelujen toimintamallista.

Prosessi on hänen mukaansa suunniteltu hienosti ja täysin erilaiseksi kuin ennen.

– Hallitustunnustelija Juha Sipilän insinöörijohtaminen ansaitsee tunnustuksen, Risikko kirjoittaa Pohjalaisen mielipidekirjoituksessaan.

Risikon mukaan alussa muodostettiin yhteinen talouden tilannekuva. ”Suomeksi sanottuna verkkokalvoillemme tatuoitiin talouden synkät luvut”, hän luonnehtii. Tämän jälkeen alettiin työstää kymmenen vuoden tavoitteistoa, visiota, ja sen jälkeen hajaannuttiin omiin teemaryhmiin.

Hän kehuu vision avainsanoja uudistuva, välittävä, turvallinen, luottamus juuri niiksi ”joita meidän kaikkien kannattaa tavoitella myös omassa elämässämme”.

– Ehkä kaikkein merkittävin kohta visiossa on ”jokainen meistä voi kokea olevansa tärkeä”. Niissä sanoissa henkii kunnioitus ja tasavertaisuus ihmisten välillä. Ja meille kaikille tekee hyvää olla tärkeä, edes joskus.

Työryhmissä työ jatkui hänen mukaansa ensin kymmenen vuoden tavoitteistoa luoden ja sitten hallituskaudella tavoiteltavia asioita ja toimia kohden.

– Hallitusneuvottelut jatkuvat. Talouden ”madonluvut” vaikuttavat jatkotyöhön ja vaikeitakin päätöksiä pitää tehdä. Tunnelma on silti pysynyt hyvänä. Ehkä juuri siksi, että kaikki tehtävät päätöksetkin rakennetaan yhdessä, Risikko toteaa.

Paula Risikko on itse hallitusneuvottelujen hyvinvointiryhmässä. Hän kirjoittaa sen tehtävän olevan tärkeä: ”meidän on löydettävä keinot siihen, että huolimatta talouden ongelmista meillä säilyy hyvinvointiyhteiskunta, jossa kaikista pidetään huolta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)