Verkkouutiset

Fjäder tyrmää Rinteen yleistyksen vaalityöstä: ”Ei istu akavalaiseen arkeen”

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne arvioi STT:lle, että ehdokkaiden tukeminen olisi yleinen käytäntö missä tahansa ammattiliitossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder tyrmää ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen näkemyksen siitä, että vaaliehdokkaiden tukeminen olisi yleinen käytäntö missä tahansa ammattiliitossa.

Rinne kommentoi asiaa STT:lle sen jälkeen, kun Ilta-Sanomat oli kertonut, että ammattiliitto Pron keskustoimistossa olisi tehty aktiivisesti Rinteen vaimon Heta Ravolainen-Rinteen eduskuntavaalityötä.

– Tämä ei kyllä istu akavalaiseen arkeen. Ei pidä paikkansa ainakaan Akava-yhteisön osalta, Fjäder kommentoi asiaa Verkkouutisille.

Fjäderin mukaan tällaista toimintaa ei ole keskusjärjestössä ”eikä tule koskaan olemaankaan”. Hän uskoo samojen periaatteiden vallitsevan myös akavalaisissa liitoissa.

– Me emme tee mitään vaalityötä, vaan viemme omaa ilosanomaamme poliitikoille, Fjäder sanoo.

Fjäder korostaa, ettei halua kommentoida tai arvioida ammattiliitto Pron käytäntöjä, vaan puhuu vain Akavan puolesta asiassa.

Jäsenet tuskin innostuisivat

Fjäderin mukaan eri asia sitten on, mitä akavalaiset tekevät yksilöinä, omalla vapaa-ajallaan.

– Kun meillä on puoli miljoonaa jäsentä, varmasti moni heistä on mukana eri puolueiden kampanjoissa, koska on itsekin poliitikko, Fjäder huomauttaa.

Ilta-Sanomien mukaan Ravolainen-Rinteen kampanjointia mainosjulisteineen suunniteltiin ammattiliitto Pron toimistossa. Lehden mukaan neljän hengen vaalityöryhmä teki tätä työajallaan.

– Se on ammattiliitto Pron jäsenten paikka arvioida, onko tällainen toiminta oikein vai väärin. Itse en lähde tässä moralisoimaan, Fjäder sanoo.

Akavan puolesta taas puheenjohtaja näkee asian näin:

– Toimimme jäsenkunnan rahoilla. Jäsenemme haluavat, että heidän asiaansa ajetaan. Eivät he halua, että ryhtyisimme tukemaan tiettyjä ryhmiä tai poliitikkoja, vaan että viemme kaikille akavalaista ilosanomaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)