Antti Rinne: Veronkevennysten mahdollisuus on hiuksenhieno

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoo, että PAM ja muut SAK:n liitot lähtisivät mukaan kilpailukykysopimusneuvotteluihin.

  • LKS 20160229 SDP:n kansanedustaja  Antti Rinne  eduskunnan suullisella kyselytunnilla 18. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Antti Rinne.

    ()

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi Ylen Ykkösaamussa käynnissä olevia työmarkkinaneuvotteluja. Rinne sanoo toivovansa, että kaikki SAK:n liitot lähtisivät mukaan neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta.

40 prosenttia SAK:n liitoista ei ole hyväksynyt sopimusta. Joukossa on SAK:n suurin liitto, 200 tuhannen jäsenen Palvelualojen ammattiliitto PAM.

Rinne vetoaa Elinkeinoelämän keskusliittoon, että neuvotteluhanat tulisi avata.

Rinteen mukaan liittokohtaisen neuvottelun tulos on todennäköisesti huomattavasti parempi vaihtoehto ammattiliitoille kuin suuret leikkaukset.

– Mielestäni se neuvotteluprosessi kannattaa käydä ja sitten vasta arvioida, onko syntymässä sopimusta, Rinne sanoo.

Rinne ei usko veronkevennysten mahdollisuuteen. Miljardikevennyksen johtaisivat hänen mukaansa lähes varmasti EU:n komission liiallisen alijäämän menettelyyn.

– Veronkevennysten mahdollisuus on hiuksenhieno, Rinne sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.