Verkkouutiset

Antti Rinne nostaisi veroja yli 70 000 euroa ansaitsevilta

Sosialidemokraattien puheenjohtaja nostaisi ansiotuloveroa, nostaisi pääomatuloverojen progressiota sekä karsisi osinkoverotuksen huojennuksia. Veronkorotuksia olisi luvassa muutenkin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo MTV:n nettisivuilla julkaistussa mielipidekirjoituksessaan näkemyksiään oikeudenmukaisesta verotuksesta ja talouden tasapainottamisesta. Rinteen mukaan SDP haluaa keventää pieni- ja keskituloisten palkansaajien ja eläkeläisten verotusta.

”Lähtökohtana on pidettävä, että alle 40 000 euroa vuodessa ansaitsevien verotusta voidaan keventää”, Rinne kirjoittaa.

Hänen mielestään työkaluna voisi hyödyntää työtulo- ja eläkevähennyksen korottamista. Tuloveroratkaisut on Rinteen mukaan sidottava työmarkkinaratkaisuun, ja niiden tarkka suuruus on sovitettava sen kanssa yhteen. Välttämättömiin sopeutustoimiin SDP on Rinteen mukaan sitoutunut. Puolueella on valmiudet päättää hallituskauden alussa kolmen miljardin euron sopeutuksesta. Tästä miljardi kerättäisiin verotusta kiristämällä.

”Yli 70 000 euroa ansaitsevien ansiotuloveroa voidaan korottaa maltillisesti. Lisäksi olemme valmiita vahvistamaan pääomatuloverotuksen progressiota esimerkiksi yli 60 000 euron pääomatuloilla ja karsimaan osinkoverotuksen huojennuksia.”

Vaikutus olisi Rinteen mukaan vajaa kolmannes tavoitteesta.

”Näillä muutoksilla, jotka olisivat vielä varsin kohtuullisia, voitaisiin saada yli 300 miljoonaa lisää verotuloja oikeudenmukaisella tavalla.”

Loput miljardin verotulojen lisäyksestä saataisiin hänen mukaansa kasaan ympäristö- ja haittaverotusta maltillisesti nostamalla sekä tehostamalla harmaan talouden torjuntaa. Lisäksi hallituskauden puolivälissä on Rinteen mukaan valmius päättää vielä yhden miljardin lisäsopeutuksesta, jos kehitys sitä vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)