Verkkouutiset

Nämä olisivat Antti Rinteen mukaan todellisia rakenneuudistuksia, joilla työllisyys paranisi

SDP:n mukaan työllisyyspolitiikka tarvitsee uutta otetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tarvitaan todellisia rakenneuudistuksia työllisyyden vahvistamiseksi. Sellaisia, mihin hallitus ei kyennyt, kansanedustaja Antti Rinne totesi eduskunnassa keskiviikkona.

SDP:n puheenjohtaja piti puolueensa ryhmäpuheen valtioneuvoston selontekoa julkisen talouden suunnitelmasta käsitelleessä täysistunnossa.

Rinne soimasi hallitusta näpertelystä ja siitä, ettei se ole päässyt omiin tavoitteisiinsa työllisyysasteen tai velkaantumisen osalta.

– Hallituksen päätöksentekokyky osoittautui heikoksi. Se nosti kädet pystyyn, eikä tehnyt odotettuja uudistuksia, jotka se olisi vielä voinut tehdä, Rinne totesi.

Rinne listasi myös mainitsemiaan ”todellisia rakenneuudistuksia työllisyyden vahvistamiseksi”.

Näitä olisivat perhevapaiden uudistaminen tavalla, joka tukee pienten lasten vanhempien työssäkäyntiä, jakaa vastuuta lasten hoidosta nykyistä tasaisemmin ja lisää perheiden valinnanmahdollisuuksia.

Nuorten työllisyys taas paranisi Antti Rinteen mukaan SDP:n nuorisotakuumallilla. Oppivelvollisuuden pidennys olisi Rinteen mielestä tehokkain keino korjata ilman koulutusta jäämisen ongelmaa.

– Retuperälle jätetyn työllisyyspolitiikan kehittämiseen on otettava uusi ote. Suomi on kaukana muista Pohjoismaista. Tarvitsemme lisää panostuksia aktiiviseen työvoimapolitiikkaan, kuten koulutukseen ja ihmisten työllistämiseen yrityksiin, järjestöihin ja kuntiin.

Viimeisenä Rinne mainitsi tulevaisuusinvestoinnit ja ”talouskasvun edellytysten vahvistamisen”.

– Homekoulut on saatava kuntoon ja asumisen ja liikenteen pullonkauloja on purettava. Tällaisilla investoinneilla luomme työpaikkoja tässä ja nyt ja luomme pohjaa tulevalle kasvulle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)